A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство «Комунальне некомерційне підприємство «Тетіївський центр первинної медико-санітарної допомоги»» Тетіївської міської ради

З 24 по 30 квітня 2019 року в Україні, триває Європейський тиждень імунізації "Захистимося разом: вакцини працюють!"

Дата: 03.05.2019 14:11
Кількість переглядів: 24

ВакцинаціяЗа ініціативною Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) з 2005 року, щорічно проводиться Всесвітній та Європейський тижні імунізації.

Імунізація — це процес, завдяки якому людина набуває імунітет, або стає несприйнятливою до інфекційних захворювань, зазвичай, шляхом введення вакцини. Вакцини стимулюють власну імунну систему організму до захисту людини від певної інфекції або хвороби.

Згідно з Національним календарем профілактичних щеплень, який затверджено наказом Міністерства охорони здоров’я України від 11.08.2014 № 551 «Про удосконалення проведення профілактичних щеплень в Україні», проводяться обов’язкові щеплення від 10 інфекційних захворювань: Гепатит В, Туберкульоз, Дифтерія, Правець, Кашлюк, Гемофільна інфекція (Хіб-інфекція, яка в багатьох випадках є причиною захворювань на менінгіт та пневмонію), Поліомієліт, Кір, Епідемічний паротит, Краснуха.

Існують також вакцини проти інших інфекцій, вакцинація якими показана при ускладненні епідемічної ситуації або проводиться за особистим  бажанням громадян.

Для формування колективного імунітету необхідно, щоб рівень імунізації складав 95-97%. Імунізація ключовий інструмент профілактики інфекційних захворювань, збереження здоров’я та життя. Також, імунізація є питанням національної безпеки, оскільки здоров’я населення – всіх разом і кожного окремо – залежить також від рівня охоплення вакцинацією в країні.

За даними ВООЗ, імунізація дозволяє щорічно запобігати від 2 до 3 мільйонів випадків смерті від дифтерії, правця, кашлюку, кору, паротиту, краснухи та інших захворювань.

Лікарі-педіатри, сімейні лікарі та адміністрація Тетіївського центру первинної медико-санітарної допомоги запрошують на чергові планові щеплення дітей відповідно до вікових груп згідно з Національним календарем щеплень  не тільки під час проведення «Європейського тижня імунізації», а й на протязі всього року.

Захищайте себе та членів своєї сім’ї – вакцинуйтеся!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора