A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство «Комунальне некомерційне підприємство «Тетіївський центр первинної медико-санітарної допомоги»» Тетіївської міської ради

До Всесвітнього дня боротьби проти раку

Дата: 02.02.2024 15:35
Кількість переглядів: 18

    Щороку, 4 лютого відзначається Всесвітній день боротьби проти раку.
 Метою цього дня є підвищення обізнаності людей про рак, як одне з найстрашніших і згубних захворювань сучасної цивілізації.


 Щороку у світі виявляється близько 12 мільйонів осіб, які вперше захворіли на рак. Близько 7 мільйонів помирають від хвороби. В Україні рак посідає II місце у структурі смертності населення. Ризики захворіти на рак має кожен третій чоловік та кожна п’ята жінка, до 30% хворих – особи працездатного віку.
 На обліку в онкологічних установах України перебуває понад мільйон хворих. При виявленні хвороби на ранній стадії до 40% хворих можливо вилікувати. Рак виникає зі змінами клітини, яка почала надмірно ділитися, формуючи пухлину.
 Відокремлені ракові клітини розносяться кровотоком у інші органи, формуючи метастази, що призводить до порушення роботи багатьох органів і систем,  виснаження організму та смерті хворого.
 Фактори, що можуть призвести до захворювання: Радіація, забруднене довкілля, спосіб життя ( тютюнопаління, низька фізична активність, ожиріння, неправильний раціон, вживання алкоголю, довге перебування на сонці), деякі вірусні захворювання. Важливо позбутись шкідливих звичок, раціонально харчуватись, свідомо ставитись до свого здоров’я, вчасно звертатись до лікарів для обстеження.

Бережіть своє здоров’я, адже це найцінніший дар у житті.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора