A A A K K K
людям із порушенням зору
Комунальне підприємство «Комунальне некомерційне підприємство «Тетіївський центр первинної медико-санітарної допомоги»» Тетіївської міської ради

Новина

Участь представників Баришівської та Тетіївської громад в проєкті "Інновації для подолання епідемії ВІЛ" (USAID)

Була провели зустріч з представниками Баришівської та Тетіївської громад в рамках проєкту "Інновації для подолання епідемії ВІЛ" (USAID), де буде впроваджувати напрямок відновлення медичних послуг.

15:53 01.09.2023

Відкриття “Першого тренінгово-ресурсного центру з впровадження універсально-прогресивної моделі домашніх візитів”

29 серпня 2023 року в м. Житомир, Громадська організація «Неурядова організація «ІН ТАЧ ЮКРЕЙН ФУНДЕЙШН», яка є виконавчим партнером проекту Дитячого фонду OOH (UNICEF) по програмі «Комплексне реагування на надзвичайні ситуації для забезпечення потреб дітей, батьків та опікунів, які постраждали внаслідок збройного конфлікту в Україні» провела офіційне відкриття “Першого тренінгово-ресурсного центру з впровадження універсально-прогресивної моделі домашніх візитів”.

15:28 01.09.2023

Знеболювальні ліки для паліативних хворих

#ДоступніЛіки Паліативні хворі можуть отримувати знеболювальні лікарські засоби безоплатно або з невеликою доплатою. З 31 серпня до програми реімбурсації включено шість препаратів Морфіну в таблетках – чотири безоплатні та два з доплатою.

14:19 01.09.2023

В Україну повернулася екстремальна спека

В Україну повернулася екстремальна спека, а це означає, що ризиків для здоров’я побільшає. Найчастіше потерпають від високих температур малюки до двох років, люди старші за 65 років, а також ті, хто має хронічні захворювання або психічні розлади.

18:23 18.08.2023

З Днем медичного працівника!

Шановні лікарі, фельдшера та акушери, медсестри та медбрати, санітарки! Хочемо від щирого серця привітати всіх вас з Дня медичного працівника! Ваша праця, самопожертва та відданість заслуговують найвищої подяки та шани. Кожен день ви стаєте на передову, щоб лікувати хворих, рятувати життя та приносити полегшення тим, хто цього потребує. Ви - справжні ангели на землі, надія для безлічі людей. Ви - невтомні герої, які працюють навіть у найскладніших умовах, не втомлюючись і не зупиняючись на досягнутому. Дякуємо, що обрали цю благородну професію і робите так багато добра.

15:04 27.07.2023

Онлайн-мапа медзакладів з ментального здоров'я

 В Україні презентували онлайн-мапу медзакладів, де можна отримати психологічну та спеціалізовану допомогу з ментального здоров'я Це онлайн-мапа «Надавачі медичної допомоги за напрямом: Психологічна та психіатрична допомога». Дашборд презентували Національна служба здоров’я України разом з Координаційним центром з психічного здоров’я при КМУ та Бюро ВООЗ в України. На онлайн-мапі за посиланням - https://edata.e-health.gov.ua/.../dashboard/pmg-psychiatry відображаються всі медзаклади, які надають психологічну та спеціалізовану допомогу з ментального здоров'я за договором із Національною службою здоров’я України. А отже безоплатно для пацієнтів. На сьогодні онлайн-мапа містить дані щодо 8 201 лікарів у 3346 місцях надання допомоги.

11:41 10.07.2023

Новий автомобіль для Тетіївського ЦПМСД

Новий автомобіль для Тетіївського центру первинної медико-санітарної допомоги. Тетіївська громада стала однієї з чотирьох громад Київської області, яка отримала новий автомобіль Suzuki Vitara для закладу первинної медичної допомоги від міжнародної благодійної організації ЮНІСЕФ. У рамках Проєкту Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) "Впровадження універсально - прогресивної моделі патронатних візитів у родину до дітей віком від 0 до 3 років" і  було отримано автомобіль, який допоможе медперсоналу бути ще більш мобільними та відвідувати сім'ї з дітьми до 3-х років у віддалених населених пунктах громади.

08:47 03.07.2023

Обережно! Ботулізм.

Симптоми ботулізму: Захворювання розвивається поступово. - З’являється сітка/туман перед очима, можливе двоїння предметів. - Порушення близького зору ( важко читати текст, але добре бачите предмет). - Виражена сухість в ротовій порожнині. - Підвищена спрага. - Важко говорити ( до зникнення голосу). - Підвищена стомлюваність, м’язова слабкість - Запаморочення. - Нудота, блювота, послаблення випорожнень, здуття живота, можливі закрепи. - Ураження м’язів шиї та кінцівок. - Розвивається дихальна недостатність, що призводить до смерті.

12:41 19.06.2023

Захистіть дитину від невиліковного паралічу спричиненого поліомієлітом!

Якщо у вашої дитини пропущене чи немає щеплення інактивованою поліомієлітною вакциною (ІПВ), будь ласка, негайно зверніться до педіатра чи сімейного лікаря! Невакцинованим або не повністю вакцинованим дітям загрожує невиліковний параліч! Як захистити дитину? Єдиним і безальтернативним захистом від хвороби є щеплення. Для боротьби з поліомієлітом в Україні й в усьому світі використовують інактивовану поліомієлітну вакцину (ІПВ) та оральну поліомієлітну вакцину (ОПВ). Вакцини, які використовують державні й приватні клініки, зареєстровані та дозволені для використання в Україні.  

13:51 24.05.2023

Тиждень громадського здоров'я «дні вимірювання артеріального тиску»

Шановні краяни! З 22-26 травня 2023 року в Україні проходить Тиждень громадського здоров'я «дні вимірювання артеріального тиску». Підвищення артеріального тиску характерне для такого захворювання як артеріальна гіпертензія. Артеріальна гіпертензія ( артеріальна гіпертонія) означає, що  кров надмірно тисне на стінки артерій із середини. Нормальним вважають тиск 120/80 мм. рт. ст. Якщо тиск підіймається вище 140/90, необхідно звертатись до сімейного лікаря, бо надмірний тиск може призвести до інфаркту, інсульту. ниркової недостатності, серцевої недостатності, погіршення зору та інше.   Часто захворювання має безсимптомний характер, тому щоб виявити хворобу, необхідно періодично вимірювати тиск, та встановити причини його підвищення.  

13:25 24.05.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора